Nee ik vind jou niet lief

  Nee ik vind jou niet lief

  5 reacties

  1. author

   Misschien had Thea Lars ook beter uitleg kunnen geven waarom hij die snoepjes niet mocht pakken. Maar goed net als jij vind ik dat je geen oordeel mag vellen. en dat ouders zich niet hoeven te schamen ervoor al begrijp ik dat je dat waarschijnlijk toch een beetje doet. Bedankt voor je reactie Chrisrik

  2. author

   Tja, ik begrijp dat je als mama wat beschaamd bent. Maar niemand hoeft een oordeel te vellen. Het kind probeert zijn willetje door te drijven, want zeg eens; snoep is toch lekker voor die kleine jongen. Maar dat hoort ook tot een deel van de soms moeilijke opvoedingregels van papa en mama. Ik had het ooit eens voor met ons kleinkind (Ute). Ze stampvoette en weende héél luid omdat ze geen stukje speelgoed kreeg. Ik verplichtte haar om het terug te leggen, zij deed dat en ging op de grond liggen, al wenend. Ik was duidelijk: "Als jij je zo gedraagt, dan zullen alle mensen naar je kijken, maar oma geeft niet toe en gaat NU naar de kassa en naar huis. Dag Ute!" Ik ging verder (wel met een rood hoofd) en slenterde iets verder in de winkel (zodat ik haar nog zag, maar zij mij niet). Ute stond recht al snikkend maar zonder lawaai ..ze riep hartstochtelijk: 'oma? kom je?' Ik wachtte een paar seconden en ging kijken. Toen vroeg ik 'ga je nu mee naar de kassa, zonder lawaai?'. Ze snikte en zei stotterend 'ja'. Ik nam haar vast en zei dat ze nu een flink meisje was. Ik legde haar ook uit waarom ze nu geen speelgoedje kreeg, dat dit veel geld kost en dat dit niet elke keer kan als we winkelen. Ze was rustiger en eenmaal thuis kreeg ze een snoepje omdat ze zich toch (uiteindelijk) flink had gedragen. Ze heeft nooit meer zo'n bui gehad :-)

  3. author

   Zie het bij ons in de supermarkt ook wel gebeuren. Ik negeer het en dat zouden de ouders van zo'n dwingeland ook het beste kunnen doen.

  4. author

   Tja dat kan gebeuren met kindjes, dat hoort bij opvoeden en grenzen verkennen. En nee je hoeft je er niet voor te schamen, maar doet dat stiekem toch een beetje. Wat belangrijker is: hoe reageer je, ga je toegeven geloof maar dat het je nog heel vaak gaat gebeuren . Chrisrik geeft hieronder al een mooie reactie

  5. author

   Ik sluit me aan bij de reacties hieronder. Een driftbui komt meestal ergens door, herken het wel van toen mijn kinderen vroeger nog klein waren. Meestal was de reden er wel van te achterhalen.

  Laat een reactie achter